آگاهی، زندگی زن را تغییر می‌دهد!

نرگس نویسا، دانش‌آموز صنف یازدهم

۲۴ دلو ۱۳۹۴

555 بار

افغانستان كشوري است كه در آن از زمان‌هاي دور، زنان به حقوق طبيعي و مدني خود، نتوانسته‌ دست پيدا كند. امروز هم خيلي از زنان در كشور ما در بعضي از ولايت‌ها و حتا در مركز که به سر مي‌برن، متاسفانه از حقوق مدنی‌شان کمتر برخوردار اند. زنان با دغه دغه‌هاي سخت روزگار گرفتاراند و دست و پنجه نرم مي‌كنند و اين خود نشان دهنده‌ی سطح فرهنگي پايين جامعه است که نتوانسته شرایط بهتری را برای زنان فراهم کند. برخي از زنان به خاطر همين مسایل، دست به كارهاي نا‌پسند  و خطرناک مي‌زنند؛ مانند خودكشي، خود سوزي. و موارد دیگر از این قبیل. تمامی این مسایل بار اجتماعی و فرهنگی ندارند، بلکه عوامل فردی و خانوادگی نیز دخیل اند.  مثلاً خانواده‌هایی را هم داریم كه زندگي به روز دارند، زن و مرد از حقوق مساوي و منحصر به فرد‌شان بهره‌مند است؛ اما بر عكس خانواده‌هايی هم وجود دارند که زنان حتا از حق آموزش، حق مالکیت، حق تحصيل و حق انتخاب همسر محروم اند. اصولاً به عنوان یک انسان شناخته نمی‌شوند.

یکی از جدی‌ترین موارد، حق انتخابا است که بیشترین زنان کشور از آن محروم اند. همسر آن‌ها به واسطه‌ی پدر يا هم به واسطه‌ی كساني‌كه در خانواده نفوذ دارند،  انتخاب مي‌شود و زنان هيچ گونه نقشي در زندگي خويش ندارند. اين وضعيت، برای همه خيلي رنج آور است، مخصوصا قشر زن. مي‌شود اين وضعيت را به  گونه‌ي ديگري تغيير داد تا همه يك زندگي انساني و مدني داشته باشيم. راه‌ حل‌های زيادي برای این مسأله وجود دارد؛ اما راه حلی كه مي‌تواند بيشتر مؤثر واقع شود، بالابردن سطح آگاهي افراد است و هر گاه سطح شعور اشخاص در يك جامعه بالا رفت، خود به خود در افكار افراد جامعه تغيير وارد مي‌شود كه اين خود نشان دهنده‌ی يك جامعه‌ی مدرن و انساني است.

نظر شما چیست؟