ارایه‌ی نتیجه‌ی تحقیق آموزشی و بررسی امتحان سالانه در معرفت

معاونت آموزشی لیسه‌ی عالی معرفت، نتیجه‌ی تحقیق آموزشی در سال ۱۳۹۶ را با نتایج امتحان سالانه ارایه کرد. هدف از این تحقیق، بررسی مشکلات و چالش‌ها در طول سال تعلیمی ۱۳۹۶ و روی‌دست گرفتن تدابیر و پلان‌های موثر جهت رفع مشکلات در سال ۱۳۹۷ بیان شده‌است، که امروز ۱۴ دلو ۱۳۹۶ از سوی ذبیح‌الله مدبر معاون آموزشی لیسه‌ی عالی معرفت در جمع آمران دیپارتمنت‌ها و استادان این لیسه ارایه شد.

آقای مدبر یادآور شد که این تحقیق تحت نظر معاونت آموزشی با همکاری بورد ارزشیابی صورت گرفته‌ که طبق آن تمام فعالیت‌های آموزشی سال گذشته بررسی شده‌است. ایشان با توجه به پیش‌رفت و افت تحصیلی در میان پایه‌های مختلف، بررسی جنبه‌های مثبت و منفی فعالیت‌های آموزشی را بسیار با اهمیت خواند و تاکید کرد: ما در این تحقیق که با استفاده از شیوه‌ی کمی، وضعیت آموزشی سال ۱۳۹۶ را بررسی کرده‌ایم، این به ما کمک می‌کند که در قدم نخست، عیب‌های کاری خود در سال گذشته را به عنوان یک جمع بشناسیم و در قدم بعدی استادان محترم، جدا از داوری ما بر فعالیت‌های شان، خود شان کارهای خود را مورد ارزیابی قرار دهند که چه اندازه در پیش‌رفت امور تحصیلی دانش‌آموزان موفق بوده و یا برای تغییر مثبت روند کاری خویش، نیازمند چه فعالیت‌های دیگر استند.
در جلسه‌ی که نتیجه‌ی این تحقیق ارایه شد، از مقایسه‌ی روند آموزش سال ۱۳۹۶ میان پایه‌ها، دوره‌ها تا مقایسه‌ی فعالیت استادان میان دیپارتمنت‌های مختلف یادآوری شد. آقای مدبر در این تحقیق از پایه‌های اصول صنفی به عنوان فعال‌ترین دانش‌آموزان یاد کرد؛ اما تغییر منفی در نتیجه‌ی تحصیلی بعضی از صنف‌ها را با بالا رفتن سن دانش‌آموزان قابل بررسی دقیق، عنوان کرد. وی اظهار داشت: به نظر می‌رسد، دانش‌آموزان با بزرگ شدن‌شان، درس‌ها را کم‌تر جدی می‌گیرند.
در این جلسه، اسامی استادانی که مطابق با معیارهای در نظر گرفته شده از سوی مدیریت مکتب و معاونت آموزشی عمل کرده‌بودند برده شد. هم‌چنان کسانی که به نحوی در امتحان‌ها و دیگر فعالیت‌های آموزشی مرتکب اعمال اضافی یا کاستی در عمل‌کرد شان بودند، نیز همراه با موردهای ثبت شده، یادآوری شد. آقای مدبر برای روشن شدن این گفته‌ اضافه کرد: ما برای اینکه عمل‌کردها را روشن و شفاف بررسی کرده باشیم، از هر پایه و هر صنف، به صورت نمونه‌ای پارچه‌های امتحان دانش‌آموزان و شیوه‌ی نمره‌دهی استادان به دانش‌آموزان را توسط بورد ارزشیابی بررسی کرده‌ایم.
آقای مدبر در یک مقایسه‌ی کلی، وضعیت پیش‌رفت تحصیلی در دختران نسبت به پسران را خوب توصیف کرد، در حالی‌که بعضی از استادان یادآور شدند که، بعضی از پسران نسبت به دختران، در درس‌ها و دیگر فعالیت‌های که برای یک دانش‌آموز موثر است، کم انگیزه به نظر می‌رسند. آقای مدبر ضمن این مساله تاکید کرد که باید پیش‌رفت سال بعدی در معرفت نسبت به سال گذشته، ده درصد افزایش یابد.
در این برنامه از بعضی استادان فعال تقدیر نیز به عمل آمد. این تقدیر که از سوی مدیریت، معاونت آموزشی و بورد ارزشیابی لیسه صورت گرفت، به دو نفر از هر دیپارتمنت لوح تقدیر اهدا شد.
گفتنی‌ست که این دومین بار است که معاونت آموزشی وضعیت تحصیلی در سال ۱۳۹۶۶ را مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌دهد و نتیجه‌ی آن را ارایه می‌کند که در دور قبل، نتیجه‌ی میزان پیش‌رفت و افت تحصیلی دانش‌آموزان به تنهایی ارایه شد و این بار، چگونگی فعالیت استادان را نیز مورد بررسی قرار داده‌است.