تجدید تفاهم‌نامه‌ی انستیتیوت کنفوسیوس با اکادمی زبان‌های معرفت

دیپارتمنت زبان و ادبیات چینایی دانشگاه کابل ـ انستیتوت کنفوسیوس دانشگاه کابل و اکادمی زبان‌های بین‌المللی معرفت، به مناسبت صدمین سالگرد استرداد استقلال جمهوری اسلامی افغانستان و هفتادمین سالگرد تشکیل جمهوری خلق چین، تفاهم‌نامه‌ی همکاری خویش را طی محفلی تجدید کردند.

در این برنامه حبیب‌الله پیشتاز مدیر اکادمی زبان‌های بین‌المللی معرفت، یوسف رهنورد رییس اجرائیوی انستیتوت کنفوسیوس، استاد عزیزالله رویش رییس اجرائیه‌ی موسسه ارتقای ظرفیت مدنی معرفت، شکریه رضایی و آصف آصفی از زبان‌آموزان اکادمی زبان‌های بین‌المللی معرفت و مصطفی حامی رییس دیپارتمنت چینایی به ترتیب به ایراد سخن پرداختند.

حبیب‌الله پیشتاز ضمن خوش‌آمدگویی مهمانان و اشاره به اهمیت آموختن زبان‌های بین‌المللی، به ویژه زبان چینایی، تعهد سپرد که در بارور ساختن این اکادمی از هیچ تلاشی دریغ نورزد، همچنان ایشان تعداد ۲۰ سیت بورسیه‌ی تحصیلی یک ساله‌ی زبان انگلیسی را برای زبان‌آموزان مژده داد.  استاد یوسف رهنورد نیز به نمایندگی از انستیتوت کنفوسیوس از یک دور همکاری با لیسه‌ی عالی معرفت و اکادمی زبان‌های بین‌المللی معرفت به افتخار یاد نموده، افزود: «بار اول در سال ۲۰۱۶ تفاهم‌نامه‌ی همکاری میان انستیتوت کنفوسیوس و لیسه عالی معرفت امضاء شد. خوش‌بختانه در این مدت سه سال معرفت نیک درخشید. اینک همکاری‌های ما تجدید خواهد شد و در اکثر برنامه‌های سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ ما معرفت حضور خواهد داشت…» رهنورد روابط افغانستان و چین را رابطه‌ی مردمی خواند و اظهار امیدواری کرد که زبان‌آموزان و نسل جدید حلقه‌ی رابط میان این دو کشور دوست و همسایه باشد.

در بخش دیگری از برنامه استاد رویش در مورد اهمیت زبان در ایجاد ارتباطات میان انسان‌ها و جوامع بشری صحبت نموده، خطاب به زبان‌آموزان و حاضران در تالار تأکید کرد که جرأت فکر کردن را بیاموزند، همواره درباره‌ی آن‌چه که نمی‌دانند، چرا بگویند و اجازه ندهند که مفاهیم را بر آنان بقبولانند. استاد رویش کنفوسیوس را گنجینه‌ی از فکر خواند و زندگی و تلاش او را برای رسیدن به یک جامعه‌ی آرمانی الگو و الهام‌بخش عنوان کرد.

شکریه رضایی و آصف آصفی زبان‌آموزان اکادمی زبان‌های بین‌المللی معرفت هر کدام به نوبه خود از تجدید همکاری‌ها میان انستیتوت کنفوسیوس و اکادمی زبان‌های بین‌المللی معرفت اظهار خرسندی نموده، هدف از آموزش زبان چینایی و در مورد اهداف شان در آینده سخن گفتند. استاد مصطفی حامی از آدرس ریاست دیپارتمنت چینایی اکادمی زبان‌های بین‌المللی معرفت نیز در مورد اهداف و برنامه‌های دراز مدت اکادمی زبان‌های بین‌المللی معرفت، به ویژه دیپارتمنت چینایی صحبت نموده، تعداد ۲۰ سیت بورسیه تحصیلی زبان چینایی را برای زبان‌آموزان وعده سپرد.

در لابلای برنامه هنرآموزان مدرسه‌ی شاوولین هنرآرایی نمودند و از طرف مسوولان این مکتب تصدیق‌نامه‌ دریافت نمودند، همچنان ترانه‌ی زیبایی چینی نیز توسط گروه ترانه‌خوانی اکادمی زبان‌های معرفت اجرا شد. در ختم برنامه تفاهم‌نامه‌ی همکاری میان این دو نهاد توسط وی گوا چیانگ و یوسف رهنورد به نمایندگی از انستیتوت کنفوسیوس و استاد عزیز رویش و استاد حبیب‌الله پیشتاز به نمایندگی از موسسه ارتقای ظرفیت مدنی معرفت به امضاء رسید.

علی مهدوی