ارایه‌ی برنامه‌ی عملیاتی  موسسه‌ی ارتقای ظرفیت مدنی معرفت

برنامه‌ی عملیاتی موسسه‌ی ارتقای ظرفیت مدنی معرفت، برای سال ۱۳۹۷ در حضور همکاران اداری موسسه‌ی ارتقای ظرفیت مدنی معرفت و معلمان لیسه‌ی عالی معرفت از سوی هیات اجرایی موسسه ارایه شد. این برنامه که ۶ جدی ۱۳۹۶ در ایدیتوریم فرانسیس دوسوزا برگزار شد، رییس اجرایی موسسه‌ی ارتقای ظرفیت مدنی معرفت، معاون موسسه‌ی ارتقای ظرفیت مدنی معرفت، مدیر لیسه‌ی عالی معرفت، مسوول مالی موسسه و مسوول اکادمی زبان‌های معرفت در آن صحبت کردند.

محمدحسین سرامد رییس اجرایی موسسه‌ی ارتقای ظرفیت مدنی معرفت، داشتن برنامه عملیاتی در یک سازمان را با اهمیت خواند و تدوین آن از سوی هیات اجرایی و تصویب آن از طرف هیات مدیره را دستاورد مهم برای سال پیش‌رو،  عنوان کرد. آقای سرامد  تصریح کرد که داشتن برنامه‌ی عملیاتی به عنوان یک کل واحد و منسجم برای تمامی بخش‌ها و کارمندان چشم‌انداز روشن کاری خلق می‌کند که در روشنایی آن ما می‌توانیم بدون اضطراب و با آرامش تمام فعالیت‌های تعریف شده را انجام دهیم. او یادآور شد که ما برای اولین بار قادر شده‌ایم که برنامه‌ی جامع عملیاتی را برای کل سازمان خود تدوین کنیم که خوشبختانه توسط هیات مدیره‌ی موسسه نیز تصویب شده است. در ادامه ایشان اهمیت داشتن برنامه‌ی عملیاتی را در چند نکته خلاصه کرد و خاطرنشان کرد که با داشتن برنامه‌ی عملیاتی، ما “دورنمای روشن سازمانی مان را اختیار داریم و با داشتن آن می‌توانیم ایجاد هماهنگی میان بخش‌های مختلف سازمان و امکان دیدن به برنامه‌ها را به عنوان یک کل واحد منسجم و به هم پیوسته  داشته باشیم” ایشان در ادامه افزود: براساس این برنامه‌ی عملیاتی می‌توانیم زمان‌بندی دقیق فعالیت‌ها و انجام آنها در زمان تعیین شده داشته باشیم که از این طریق تسلط کامل بر برنامه‌ها و فعالیت‌ها صورت می‌گیرد و با توجه به منظم بودن برنامه‌ها، باعث رفع اضطراب و ایجاد احساس آرامش در برابر حجم گسترده‌ی برنامه‌ها و فعالیت‌های همکاران در سال آینده می‌شود. هم‌چنان آقای سرامد تاکید کرد که فعالیت‌های تمامی بخش‌ها براساس این برنامه تنظیم می‌شود که هر بخش مکلف است برنامه‌های سال آینده را طبق آن آماده کند.

سمیع‌الله سمیع معاون موسسه‌ی ارتقای ظرفیت مدنی معرفت نیز از انسجام منابع گوناگون جهت فعالیت‌های موثر سازمانی در موسسه خبر داد و اظهار داشت که “برای سال آینده بر علاوه‌ی ایجاد تغییرات مثبت در بخش‌های تدارکات و گدام داری، ارزیابی بخش‌های اجرایی و شفاف کردن سیستم مکافات و مجازات کارمندان، فعالیت‌های بخش مالی را در وقت‌های مشخص شده، بررسی خواهند کرد. ایشان ضمن اینکه از تاثیر مستقیم بودجه در یک سازمان سخن گفت، شفاف‌سازی و بهره‌برداری درست از امکانات مالی را نیز ضروری تلقی کرد. آقای سمیع در ادامه از برقراری ارتباط و کسب پروژه‌های بیشتر در سال پیش‌رو خبر داد و خاطر نشان ساخت که برقراری ارتباط با سازمان‌های ملی و بین‌المللی و به‌دست آوردن پروژه‌های بیشتر در سال بعدی یکی از اولویت‌های موسسه خواهد بود.

انور آسایی مدیر لیسه‌ی عالی معرفت، از طرح لیسه کردن مکتب سواد حیاتی معرفت سخن گفت و یادآور شد که مدیریت مکتب سواد حیاتی در معرفت در نظر دارد که برای سال بعد مکتب سواد حیاتی را به لیسه تبدیل کند. ایشان ضمن خوش‌بینی از تدوین برنامه‌ی عملیاتی لیسه، از ایجاد تغییرات در بعضی برنامه‌های مکتب در سال آینده سخن گفت و تاکید کرد برای بهبودی برنامه‌های سال آینده در چارچوب  امور مکتب، در زمستان حاضر مسوولان بخش مربوطه کار خواهند کرد. او در ادامه از ایجاد انجمن‌های علمی نیز سخن گفت و شمولیت دانش‌‌آموزان مکتب سواد حیاتی در یکی از بخش‌های اجرایی شورای دانش‌آموزی لیسه‌ی عالی معرفت را، یکی از دستورهای کاری سال آینده عنوان کرد. آقای آسایی از کسب دانش‌آموزان مستعد با معیارهای معرفت نیز سخن گفت و یادآور شد که برای جذب دانش‌آموز جدید در سال ۱۳۹۷، کانکور معرفت راه‌اندازی می‌شود و طبق آن دانش‌آموزی در معرفت جذب خواهد شد که بتواند انتظارات معرفت را برآورده کند.

کاظم احمدی مسوول مالی موسسه‌ی ارتقای ظرفیت مدنی معرفت از بودجه‌ی سال مالی ۱۳۹۷ سخن گفت و یادآور شد که در سال آینده علاوه بر رسیدگی به مشکلات مالی که ایشان آن را به سال‌های گذشته نسبت داد، از تخصیص بودجه برای بازسازی مکتب کهنه‌ی معرفت نیز سخن گفت و اطمینان داد که با وجود استهلاک مکتب کهنه، در سال پیش‌رو مکتب کهنه بازسازی خواهد شد.

جان‌علی یوسفی مسوول اکادمی زبان‌های معرفت از ایجاد ارتباط با سازمان‌های آموزشی بیرونی سخن گفت و راه رسیدن به تفکر سالم را در آموزش زبان‌های گوناگون عنوان کرد. ایشان تاکید کرد که آموزش زبان‌های انگلیسی، چینایی، آلمانی، فرانسوی، ترکی و پشتو در اکادمی زبان‌های معرفت به صورت علمی و معیاری صورت می‌گیرد. در ادامه او اظهار داشت که تلاش‌ها برای رسمی کردن آموزش زبان چینایی با همکاری انستیتیوت کنفوسیوس دانشگاه کابل ادامه دارد و از اینکه صنف آموزش زبان چینایی به شاخه‌ی رسمی آموزش زبان چینایی در معرفت تبدیل شود، اظهار امیدواری کرد. آقای یوسفی در مورد تلاش‌های گرفتن بورسیه‌های تحصیلی  برای دانش‌آموزان در مقطع لیسانس و برای استادان در مقطع ماستری و دوکتورا نیز خبر داد و اظهار داشت که در سال بعدی امکان کسب بورسیه‌های تحصیلی برای دانش‌آموزان و استادان وجود دارد.

گفتنی ا‌ست که  همه ساله لیسه‌ی عالی معرفت در زمستان برنامه‌های ارتقای ظرفیت برای معلمان را برگزار می‌کند و علاوه بر این برنامه‌ها، مرکز ساینس معرفت برای آموزش مضمون‌های مختلف و کلاس‌های تقویتی در لیسه فعال است.

احمدعلی حسنی