دیدار مشاور تعلیم و تربیه سفارت ترکیه و رئیس انستیتوت یونس امره از معرفت

دوشنبه۱۰ ثور ۱۳۹۷، معرفت میزبان آقای آتاکان دوغان مشاور تعلیم و تربیه‌ی سفارت کبرای جمهوری ترکیه و آقای عبدالله یگین رییس انستیتیوت یونس امره ترکیه در افغانستان بود. معرفت با حضور شماری از کارمندان، استادان و دانش‌آموزان آکادمی زبان های معرفت، ضمن برنامه‌ی کوتاهی از این میهمانان استقبال کرد. برنامه با سخنان افتتاحیه محمدحسین سرامد رییس موسسه ارتقای ظرفیت مدنی معرفت آغاز شد. آقای سرامد حضور مهمانان را در معرفت خوش آمدید گفت و حضور آن ها را به عنوان موردی از دیپلماسی فرهنگی میان دو فرهنگ افغانستان و ترکیه با اهمیت خواند. وی به برنامه‌های مختلف آموزشی و فرهنگی معرفت اشاره کرد و از جمله از آموزش زبان‌های مختلف مثل انگلیسی، فرانسوی، جرمنی، چینی و ترکی در معرفت سخن گفت. وی به اهمیت آموزش زبان ترکی، همانند زبان‌های دیگر در معرفت اشاره کرد و گفت که نگاه معرفت نسبت به آموزش زبان نگاه فرهنگی- تمدنی است. به گفته‌ی او هر زبان دریچه‌ای به سوی یک فرهنگ و تمدن جدید است. زبان ترکی نیز از یک فرهنگ غنی و با سابقه و از یک کشور مهم در میان کشورهای اسلامی نمایندگی می‌کند. به همین خاطر، آموزش زبان ترکی در دستور برنامه‌های آموزشی معرفت قرار دارد.

در قسمت دیگری از برنامه، آقای عزیز رویش، استاد آموزش های مدنی و عضو هیأت مدیره‌ی معرفت سخن گفت. وی از سابقه‌ی فعالیت‌های معرفت یاد کرد و گفت که معرفت در زمان حاکمیت طالبان فعالیت‌های آموزشی خود را در میان مهاجران در پاکستان شروع کرد و با ایجاد اداره‌ی جدید، به کابل منتقل شد. اکنون معرفت با برنامه‌های مختلف آموزشی در لیسه‌ی عالی معرفت، مکتب سواد حیاتی معرفت، آکادمی زبان‌های معرفت، آموزش‌های فرهنگی و هنری معرفت، آموزش حرفه و فن و رادیو معرفت با روی‌کرد مدنی فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی خود را ادامه می‌دهد و نزدیک به چهار هزار نفر از این برنامه‌ها مستفید می‌شوند.

آقای عبدالله یگین رییس انستیتیوت یونس امره ترکیه در افغانستان سخنران بعدی برنامه بود. وی از حضور در معرفت ابراز خوشحالی کرد و از استقبال معرفت سپاسگزاری نمود. آقای یگین از نقش و دستاوردهای معرفت در زمینه‌ی برنامه‌های آموزشی و فرهنگی ستایش نمود. او در قسمتی از سخنان خود گفت که ترکیه و افغانستان دو کشور با هم برادر اند و ما نقش خود را در افغانستان «کمک» نه، بلکه «سهم گیری» تعریف می‌کنیم و احساس می‌کنیم که ما در بازسازی افغانستان به عنوان برادر سهم می‌گیریم. وی اشاره کرد که در حدود صدسال قبل، که ترکیه در وضعیت مناسبی قرار نداشت، افغانستان با ما همکاری‌های زیادی کرد و برای رفع مشکلات ما سهم گرفت. ما این را فراموش نمی کنیم و اکنون با یادآوری همان خاطره، سهم خود را در افغانستان ادا می‌کنیم. وی در قسمت دیگر از سخنان خود در زمینه‌ی آموزش زبان ترکی و همکاری در برنامه‌های فرهنگی و هنری با معرفت اعلان آمادگی کرد.

سخنران بعدی برنامه آقای آتاکان دوغان مشاور تعلیم و تربیه سفارت ترکیه در افغانستان بود. او نیز از حضور در معرفت ابراز شادمانی نمود و برای همکاری در زمینه‌ی برنامه‌های آموزشی و فرهنگی اعلان آمادگی نمود.

در ادامه‌ی برنامه، به صحبت‌های اختصاصی در زمینه‌ی برنامه‌ها و همکاری‌های میان انستیتوت یونس امره و بخش آموزشی سفارت ترکیه در افغانستان و موسسه‌ی ارتقای ظرفیت مدنی معرفت اختصاص داشت. آقای یگین از حمایت آموزش زبان ترکی در آکادمی زبان های معرفت سخن گفت. آن ها همچنان همکاری های خود را در زمینه‌ی بورسیه‌های تحصیلی برای فارغان معرفت و نیز سفرهای آموزشی کوتاه مدت و میان مدت برای شماری از کارمندان معرفت وعده دادند.