از سیزدهمین دور فارغان معرفت تجلیل شد

۱۲ ثور ۱۳۹۷

بار

سیزدهمین دور فارغان لیسه‌ی عالی معرفت، فراغت شان را به تاریخ ۲۳ حمل ۱۳۹۷ در ایدیتوریم فرانسیس دوسوزا جشن گرفتند. در سیزدهمین دور فارغان لیسه‌ی عالی معرفت، نزدیک به دوصد دانش‌آموز دختر و پسر از صنف دوازهم فارغ شدند. در این جشن خانواده‌های دانش‌آموزان و شماری از استادان دانشگاه و فعالان فرهنگی حضور داشتند که برنامه با چند سرود دسته‌جمعی از سوی دانش‌آموزان صنف دوازدهم ۱۳۹۶ و سخن‌رانی سخن‌رانان همراه بود.

محمدحسین هزاره رییس هیات مدیره‌ی موسسه‌ی ارتقای ظرفیت مدنی معرفت، به نمایندگی از هیات مدیره‌ی موسسه‌ی ارتقای ظرفیت مدنی معرفت، ضمن تبریکی و آرزوی موفقیت به دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها، از دانش‌آموزان خواست که با خانواده‌ی معرفت با معرفت باشند و نقش معرفت در زندگی شان را همیشه در ذهن داشته باشند و مانند دانش‌آموزانی که در سال‌های گذشته از معرفت فارغ شده‌اند و به حیث سفیران معرفت در دیگر جاها، همواره افتخار آفریده‌اند، آنان نیز در این مورد با معرفت به همکاری شان ادامه دهند. آقای هزاره گفت: با توجه به بخش قابل توجه کادر علمی در لیسه‌ی عالی معرفت که از دانش‌آموزان سال‌های گذشته‌ی خود معرفت است، شما نیز در آینده بخش افتخار آفرین معرفت باشید. همچنان ایشان خطاب به فارغان تاکید کرد که در قسمت تعین رشته‌ی تحصیلی شان در دانشگاه‌ها بسیار دقیق باشند و برای کسب رشته‌ی تحصلیِ اقدام کنند که فکر می‌کنند توانای بهتر فراگیری همان رشته را دارد. با توجه به انتخاب رشته‌ی تحصیلی و نگرانی خانواده‌ها، آقای هزاره از خانواده‌ها نیز خواهان حق انتخاب رشته‌ی مورد علاقه‌ی دانش‌آموزان توسط خود دانش‌آموزان شد و یادآور شد که هرگاه دانش‌آموزان به خاطر خواست پدر و مادر شان رشته‌ای را انتخاب کرده و در آن تحصیل کند ولی علاقه‌ی خود شان در آن رشته وجود نداشته باشد، نتیجه‌ی تحصیل چندان مثبت نخواهد بود.

ذاکرحسین ارشاد استاد دانشگاه ابن سینا، فراغت سیزدهمین دور فارغان را اتفاق خجسته توصیف کرد و فراغت سیزدهمین دور دانش‌آموزان را رسیدن به موفقیت و تحقق آرزوهای عالی عنوان کرد. آقای ارشاد معرفت را کانون آگاهی موثر در جامعه تعریف کرد و فراغت دانش‌آموزان را از معرفت، پیام‌آور آزادی و برابری خواند. ایشان اضافه کرد: آگاهی که در پرتو معرفت کسب می شود، ضامن آگاهی، آزادی و برابری است. به گفته‌ی آقای ارشاد معرفت در تاریخ معارف افغانستان دارای صفحه‌ی ویژه است و افرادی که در معرفت دانش می‌آموزند، سرامد نسل معارف در افغانستان هستند. آقای ارشاد افزود: معرفت در تاریخ دارای جسارت و افتخار آفرینی قابل توجه است. همچنان ایشان تاکید کرد دست‌یابی به آگاهی باعث می‌شود که انسان آگاه و با معرفت در هیچ بندی بسته نماند و زندگی را در قالب امتیازهای بزرگ آزادی و برابری رقم بزند.

عزیز رویش استاد در لیسه‌ی عالی معرفت که تازه از سفری از امریکا برگشته بود، تجربه‌ی سفرش را با توجه به نزدیکی اتفاق‌های گذشته‌ی تاریخی و محرومیت‌های که در دو نقطه‌ی از دنیا به وجود آمده بود، با دانش‌آموزان شریک کرد و یادآور شد که نسل دیروز با نسل فعلی در جامعه‌ی افغانستان متفاوت است. به گفته‌ی آقای رویش هرچند دیروز نسل‌های گذشته قربانی خشونت‌ها و محرومیت‌های فراوانی بوده‌است؛ اما در حال حاضر بازماندگان همان نسل‌های محروم به نماد تغییر و انسان‌های به دنبال علم تبدیل شده‌اند. آقای رویش تاکید کرد که با توجه به عامل‌های فشار در گذشته و در حال حاضر ما نباید آینده‌ی خود را قربانی گذشته کنیم، بل به باور ایشان، از گذشته به عنوان یک تجربه‌ی آموزنده استفاده کرده، برای ساختن آینده‌ی خود از آن کار بگیریم. آقای رویش یادآور شد که وی از تعهد معرفت نسبت به «انسان»، در سفرش به امریکا گفته‌است و به گفته‌ی ایشان این تعهد معرفت به انسان، خیلی‌ها را متقاعد به یک آینده‌ی روشن و امیدوار در افغانستان کرده است.

گفتنی‌ست که جشن فارغان معرفت همه‌ساله برگزار می‌شود و در آن دانش‌آموزان از تعهد شان نسبت به آینده و خانواده‌ی معرفت سخن می‌زنند. آتیلا نویان به نمایندگی از سیزدهمین دور فارغان سخن گفت و یادآور شد که آگاهی در وجود انسان است و آنان این آگاهی را کسب کرده و به آزادی و برابری در وجود خود شان و مردم، به خوبی دست‌یافته اند. وی مجهز شدن به آگاهی، آزادی و برابری را حاصل کار استادان معرفت و تعهدی که در معرفت به آن عمل می‌شود عنوان کرد و از زحمت‌های استادان و کارورزان معرفت ابراز قدردانی کرد.

احمدعلی حسنی

متآسفیم، نظر دهی غیر فعال است.