دوازدهمین گام برنامه‌ی ادبی جلوه در آیینه برگزار شد

۲۵ میزان ۱۳۹۸

بار

روز پنج‌شنبه ۱۸ میزان ۱۳۹۸، معلمان و دانش‌آموزان دوره‌ی اصول‌صنفی و ابتدایی لیسه‌ی عالی معرفت در یک برنامه‌ی باشکوه، دوازدهمین گام برنامه‌ی ادبی «جلوه در آیینه» را برداشتند. برنامه با پخش سرود ملی آغاز و با دکلمه‌ی شیرین و زیبایی مناجات‌گونه توسط هدیه و علی‌اصغر دو تن از دانش‌آموزان صنف سوم ادامه یافت. سپس استاد ساحل فرزام، آموزگار زبان و ادب پارسی با دکلمه‌ی پارچه شعر زیبایی به محفل رنگ و رونق بیشتر بخشید.

برنامه به صورت متناوب با دکلمه‌ی شعر توسط معلمان و خوانش دست‌نوشته‌های دانش‌آموزان ادامه یافت: فرشته وفی دانش‌آموز صنف ششم الف دختران، از دفتر خاطرات  کودکی‌اش و  تمنا سروری دانش‌آموز صنف ششم ب، از رفتن به ارگ ریاست جمهوری و دیدار با رییس جمهور محمداشرف غنی برگی را گشودند. دیانا حسینی دانش‌آموز صنف سوم دال و خرسند فرین دانش‌آموز صنف سوم ز، با لحن شیرینِ کودکانه‌ی شان اشعاری را دکلمه‌ کردند. در قسمتی از برنامه زینب حسنی و ناهید دانش‌آموزان دوره‌ی ابتدایی ترانه‌ی «اتل متل بچه‌ها» را هنرمندانه اجرا نمودند و در نقش یک معلم خوب و مهربان ظاهر شدند.

در لابلای برنامه استاد مونس نظری، استاد خدیجه شریفی و استاد نورحسین امیری با دکلمه‌ی اشعار زیبا و متن‌های گیرا به مجلس طراوت بخشیدند. مرسل رسولی، دانش‌آموز صنف اول هـ، در یک مقاله‌ی کوتاه و پرمحتوا دستآورد ۴ ماهه‌اش در معرفت را گردآورده بود که با خوانش آن دلیل شامل شدنش به لیسه‌ی معرفت را یادآوری کرد. گلثوم حسینی دانش‌آموز صنف سوم ج، از خزان و فصل برگ‌ریزان سخن گفت و بلال دانش‌آموز صنف سوم ج، غزل زیبایی به لهجه‌ی هزارگی زم‌زمه کرد.

هما نویان در قالب کلمات و ترکیبات از «سیاه‌سر» خطاب شدن زنان را نادرست خواند و حوا سالار دانش‌آموز مکتب سواد حیاتی، نگاه‌های غیرانسانی به زنان را به باد انتقاد گرفت.

در بخش آخر برنامه چهار تن از دانش‌آموزان خلاق و مبتکر (محمد رضایی، همایون ایازی، علی‌سینا حسنی و مرتضی زرنگ) خلاقیت‌ها و ابتکارات شان را به نمایش گذاشتند. مجتبی صفدری با خوانش مقاله‌ای از تصمیم و اراده‌اش برای رشد و بالندگی سخن گفت و یادآور شد که «هزار کوه اگر سد راه من شود، دست از تلاش و تقلا نخواهم کشید…»

حسن ختام برنامه گفت‌وگوی زیبایی، به لهجه‌ی هزارگی، میان دو تن از دانش‌آموزان (فریبا ساحل و فریبا کریمی) بودند که در قالب آن زندگی‌نامه و سرگذشت رابعه‌ی بلخی شاعر نام‌دار و پرآوازه‌ی قرن چهارم را به تصویر کشیدند. برنامه با دکلمه‌ی شعری توسط استاد ساحل فرزام به پایان رسید.

علی مهدوی

متآسفیم، نظر دهی غیر فعال است.