از روز جهانی مادر در معرفت تجلیل شد

۲ سرطان ۱۳۹۸

بار

شنبه اول سرطان ۱۳۹۸، از روز جهانی مادر، طی محفل باشکوهی در لیسه‌ی عالی معرفت تجلیل شد. این برنامه که در ایدیتوریم فرانسیس‌دوسوزا برگزار شده‌بود، با اجرای ترانه، نمایش مستند مادر، سخن‌رانی، پرسش و پاسخ با مادران، خوانش مقاله، شعر و خاطره‌ی مادر و اجرای نمایش جیمناستیک همراه بود.

برنامه نخست با اجرای ترانه‌ی «زنده‌باد افغانستان» توسط گروه ترانه‌خوانی معرفت آغاز شد، سپس با نمایش «مستند مادر» از «زهرا حیدری»، آمر نظم دختران ادامه یافت. آقای آسایی، مدیر و آقای مهاجر، معاون پرورشی لیسه‌ی عالی معرفت ‌ هر کدام شعر مادر و خاطره‌ی مادر را به خوانش گرفتند. عباس نویان رییس هیات‌مدیره‌ی موسسه‌ی ارتقای ظرفیت مدنی معرفت و شمسیه عارفی، آموزگار لیسه‌ی عالی معرفت از سخن‌رانان برنامه بودند.

آقای نویان با اشاره به داستانی در مورد فداکاری‌های مادر، مادر را تنها موجودی توصیف کرد که در برابر زحمت‌هایش طالب امتیاز نیست. او خاطر نشان کرد که تنها مادر است که در زندگی همه‌چیز را برای فرزندش می‌خواهد. وی اضافه کرد: پس به ای صورت مقام مادر و گرامی‌داشت از مادر؛ این والاترین موجود جهان، برای ما لازم است از او گرامی‌داشت کنیم و احترام مادر را داشته باشیم. آقای نویان افزود که متاسفانه در افغانستان به جنس زن بی احترامی می‌شود. او گفت که در افغانستان همه چیز در شعر و شعار آمده و به باور او تا هنوز حرمتی که شایسته‌ی مادر باشد، کسی برای مادر قایل نشده‌است. او افزود: آیا ما واقعن از مادر گرامی‌داشت لازم را می‌کنیم؟ هم‌چنان آقای نویان با توجه به باور نهادینه شده در جامعه‌ی سنتی افغانستان یادآور شد که در اکثر مواقع خود زنان نیز نمی‌خواهند بانی تغییرات مثبت باشند و یا از طرف بعضی از زنان برای بانیان تغییرات مثبت ممانعت ایجاد می‌شود.

_MG_5653

آقای نویان اکثر سنت‌های اجتماعی را سدی برای در بند ماندن زن توصیف کرد و یادآور شد: برای بیرون رفت از سیطره‌ها، سنت‌ها و خرافات غیر دینی، باید تحصیل کنید، علم بیاموزید و با سواد شوید. وی اضافه کرد: تا زمانی که شما فرش راه شوید، مردان آسایش و راحتی خود را دوست دارند. آقای نویان گفت که در دنیای مدرن انجام دادن کارهای ابتدایی در خانه و زندگی مشترک ممکن است توسط مرد انجام شود و یا زن و به گفته‌ی او ممکن است که مرد خانه را جاروب کند و یا زن.

او از نقش مکتب سواد حیاتی معرفت یاد کرد و اظهار داشت که آموختن سواد برای همه مهم است. او گفت که یک خانم با سواد برای فرزندانش کتاب و کاغذ و قلم فراهم می‌کند و اوقات فراغت کودک را با این چیزها پر می‌سازد. او افزود که وظیفه‌ی مادر این نیست که به کودک گوش‌زد کند از او دور شود یا مصروف سرگرمی‌های بی‌مورد در کوچه‌ها شود. به باور آقای نویان طفل از زمان تولد از مادرش چگونه زندگی کردن را یاد می‌گیرد. او گفت که مکتب سواد حیاتی معرفت نمونه‌ی خوبی برای آموزش است که نشان می‌دهد آموزش و یادگرفتن در هیچ زمانی دیر نیست. او در اخیر علاوه کرد که مادر دومین آفریننده‌است که باید از او با احترام یاد کنیم.

روح‌افزا فرزام با اجرای نمایش حرکات جیمناستیک برنامه را ادامه داد و سپس ترانه‌ی «مادر جان» اجرا شد. بعد از اجرای ترانه، مسابقه‌ای مادر اجرا شد. در این بخش برنامه، سه گروه دو نفری بودند که از جمع استادان خانم، مادران حاضر در برنامه و دانش‌آموزان مکتب سواد حیاتی انتخاب شدند. آنان باید ده سوال را جواب می‌دادند و در اخیر گروهی که بالاترین امتیاز را کسب می‌کردند، برنده‌ی جایزه شناخته می‌شدند.

_MG_5677

استاد شمسیه عارفی ضمن تبریکی روز مادر، در مورد نقش مادر سخن‌رانی کرد و یادآور شد که «مادر مظهر مهر و عاطفه و عشق و احساس و محبت و صفاست». او گفت که تنها در نتیجه‌ی تلاش مادر، فرزند نیکو پرورش می‌یابد. او «مادری» را یک «حس» خواند که به گفته‌ی او تنها مادران می‌توانند آن حس را داشته باشند. به باور وی آن حس را نمی‌توان در قالب واژه‌ها و جملات بیان کرد. در ادامه استاد عارفی گفت: حقیقت زندگی مادر، عشق ورزیدن، دوست داشتن، و فداکاری‌ست. او افزود: کار مادر انسان‌سازی و فضیلت پروری است… و مادر است که غرور و خودخواهی خود را به فداکاری و عشق‌ورزی تبدیل می‌کند.

علی‌سینا شریفی دانش‌آموز صنف یازدهم بخش پسران و روبینا دانش‌آموز صنف یازدهم بخش دختران شعر مادر را دکلمه کردند و هر کدام برای مادران شان گل هدیه دادند. بعد از آن،  ترانه‌ی «مهربانی تو مادر مهربانی» اجرا شد و سپس فرید احمدی دانش‌آموز صنف نهم و مصطفا احمدی دانش‌آموز صنف دهم مقاله‌هایی که در مورد مادر نوشته بودند به خوانش گرفتند.

IMG_4072

آهنگ هزارگی به مناسبت مادر توسط نظیفه و فرحناز نیز اجرا شد که شعر آن توسط آقای قایمی‌زاده براساس یک واقعیت در دای‌میرداد سروده شده‌است. معصومه احمدی و حسیب بنایی، رییسان شورای دانش‌آموزی بخش دختران و پسران، ضمن سپاس‌گزاری از حضور مهمانان در برنامه، برنامه را ختم اعلان کردند و آهنگ «آمو به آمو» که توسط عصمت‌نثار، شهلا پیمان، نادره پیمان و پاکیزه پیمان اجرا شد، حسن ختم برنامه بود.

در حاشیه‌ی جشن مادر، عکس شماری از مادران شاغل در معرفت، توسط کلاس نقاشی به سر پرستی، نعیم جویباری، نقاشی شده‌بود که در صحن مکتب دختران به نمایش گذشته شده‌بود.

احمدعلی حسنی

متآسفیم، نظر دهی غیر فعال است.