دومین دور جلسهی اولیا و مربیان معرفت پایان یافت

زمان | 1398/08/16 |
مکان | ایدیتوریم فرانسیسدوسوزا |
برگزار کننده | موسسهی ارتقای ظرفیت مدنی معرفت |
توضیحات:
جلسهی اولیا و مربیان لیسه عالی معرفت، یکی از ابتکارات در لیسه عالی معرفت میباشد. این نوع جلسات از بدو تأسیس لیسه عالی معرفت تا اکنون به صورت منظم در هر سال تعلیمی دو بار( در چهار و نیم ماه اول و چهار و نیم ماه دوم) دایر میگردد. امسال نیز این جلسات در دو دور دایر گردید. دور نخست آن در ترم اول و دور دوم از روز شنبه ۴ عقرب تا روز شنبه ۱۱ عقرب به صورت منظم با حضور هیأت اداری و مدیریت لیسه و اولیای دانشآموزان ادامه یافت.
جلسات در دو بخش طرحریزی شده بود که در بخش نخست استاد عزیر رویش رییس اجرایی موسسه ارتقای ظرفیت مدنی معرفت، انور آسایی مدیر لیسه عالی معرفت و آصف مهاجر معاون پرورشی لیسه عالی معرفت در مورد وضعیت عمومی درس و تعلیم دانشآموزان و فرصتها و چالشهای موجود صحبت نمودند. بخش دوم جلسات به نگرانهای صنوف اختصاص یافته بود که آنها به صورت اختصاصی و موردی دربارهی وضعیت درس، نظم و بهداشت دانشآموزان به اولیای شان گزارش میدادند و موارد خاص و قابل تأمل را از اولیای دانشآموزان استعماع میکردند.
عزیز رویش رییس موسسه ارتقای ظرفیت مدنی معرفت، نظر به نیازهای اساسی دانشآموزان در مقاطع خاص، روی برخی موضوعات کلیدی و مهم صحبت نمود. مدیریت زمان و استفادهی مفید از فرصتها و برنامهریزی در کارها بخش اصلی و اساسی صحبتهای استاد رویش را شکل میداد. او خطاب به والدین دانشآموزان در مورد اهمیت «تفکر روشمند» و «تفکر نوشتاری» و «جرأت سوال کردن» و «چراگفتن» صحبت نموده، تأکید کرد که فرزندان شان را با تفکر روشمند بار آورند و تفکر نوشتاری را به آنها بیاموزند. به باور وی هر شخص روزانه با موارد و مسایل عدیدهی تأملانگیز روبهرو است. هرگاه ما این موارد را به صورت منظم یادداشت کنیم، در ختم هر ماه و سال «کتاب تأملات» خواهیم داشت و در صورت استفاده از این کتاب به «حکیمی» تبدیل خواهیم شد.
استاد رویش در بخش دیگری از صحبتهایش، از والدین خواست تا فرزندانشان را «بتپرست» و با روحیهی بتپرستی تربیت نکنند. آنها را با «جرأت فکر کردن» آشنا کنند. به آنها اجازه دهند که دربارهی هر آنچیزی که نمیدانند سوال کنند. در خانه از پدر، مادر، برادران و خواهران خویش بپرسند، در مکتب از معلمان و همکلاسیهای شان بپرسند و در جامعه از رهبران و زمانداران نیز بپرسند.
انور آسایی مدیر لیسه عالی معرفت با در نظرداشت ردههای سنی و سویهی درسی دانشآموزان، خطاب به والدین دانشآموزان دورهی ابتدایی، در مورد فواید کتابخوانی، برنامهریزی در ایام زمستان، رسیدگی به نیازهای عاطفی دانشآموزان و مراقبت جدی والدین از فرزندان شان در اوقات فراغت صحبت کرد. همچنان وی خطاب به والدین دانشآموزان سطح متوسطه تأکید کرد که استعدادها، ظرفیتها و علایق فرزندان شان را باز شناسند و به آنها توجه مبذول دارند. همچنان آقای آسایی برای والدین دانشآموزان دورهی لیسه یادآور شد که فرزندان شان در دورهی خاصی از رشد ذهنی و جسمی قرار دارند، درین ردهی سنی تغییرات هورمونی بر رفتار دانشآموزان تاثیر میگذارد. ممکن است دانشآموزی با افت تحصیلی روبهرو شود که ناشی از تغییرات بیولوژیکی و افزایش تعداد مضامین و بالارفتن حجم درسها باشد، بناءً بکوشند که فضای مناسب و مطابق به نیازمندی آنان فراهم سازند و به نیازهای مبرم و اساسی درس و تعلیم شان رسیدگی نمایند.
آصف مهاجر، معاون پرورشی لیسه عالی معرفت، در مورد تربیت فرزندان صحبت نموده، نقش خانواده را در تربیت فرزندان مهم خواند. همچنان او بر روشهای درست رفتاری والدین با فرزندان شان تأکید کرده، از آنها خواست تا با مسایل مربوط به انضباط و رفتار دانشآموزان برخورد منطقی داشته باشند. استاد مهاجر در بخشی از سخنانش والدین را به همکاری با مکتب و معلمان فراخواند و مساعی مشترک ادارهی مکتب، معلم و اولیای دانشآموزان را نتیجهبخش ارزیابی کرد.
علی مهدوی
این صفحه را به اشتراک بگذارید: